Domáce recepty na chrípku, kašel či nachladnutie

V tomto článku vám dáme tipy na naše domáce recepty na chrípku, kašeľ či prechladnutie, aby ste ich vedeli zvládať lepšie, či dokonca týmto ochoreniam predísť. Zabudnite na recepty plné nelahodných potravín, ktoré vám zdĺhavou prípravou môžu ešte znechutiť postoj k zdravému telu. Či už máte symptómy malé alebo veľké, naše rady vám určite pomôžu dostať sa cez chrípku, prechladnutie rýchlejšie.

caj

Takže namiesto liečivých elixírov a polievok skúste tieto prírodné recepty, tipy, triky:

Vitamín C

Na oslabenú imunitu je dôležité užívať vitamíny. Ak máte horúčku alebo kašlete, telo sa vám snaží dať najavo, že mu niečo chýba. Telo si Vitamín C vytvoriť nedokáže, preto potrebuje našu pomoc. Denne príjmite aspoň 1000 mg Vitamínu C cez doplnky stravy alebo jedzte jedlá, ktoré sú na tento vitamín bohaté. Najviac ho obsahuje citrusové ovocie, šípky, paprika, trochu menej je v paradajkách, kapuste či jahodách. Poznámka: Vitamín C si nedávajte neskoro večer, môže sa stať, že sa vám bude horšie zaspávať, vzhľadom k vyššiemu množstvu energie.

Bylinný čaj

Neexistuje hádam lepší liek ako dobrý domáci čaj z byliniek s trochou medu a citrónu. Čaj telo upokojí a dodá mu silu. Najúčinnejšie čaje sú zo zázvoru, mäty, žihľavy a zelených lístkov. Tip: Naše Multivitamíny obsahujú výťažky zo šípok aj z citrusových bioflavonoidov.

Sauna alebo naparovanie

Sauna veľmi pomáha pri prechladnutí. Telo sa zahreje, vypotí a všetky toxíny sa vyplavia. Nezabúdajte v saune i po nej dopĺňať soľ, minerály a tekutiny, pretože sa ich mnoho z tela vyplaví.

Bio lampa

Ak ste ešte nepočuli o bio lampách, ide o zariadenie so špeciálnym polarizovaným svetlom, ktoré dokáže preniknúť do hĺbky kože a uvoľniť zápal, bolesť v krku či upchatý nos. Ak takú lampu nevlastníte, nemusíte sa báť, chvíľkový pobyt na slnku má podobné účinky ako bio lampa. Slnko dodá Vitamín D, ktorý pomáha upokojiť nervy a znižuje citlivosť na bolesť.

Je mnoho ďalších vecí, ktoré vám môžu pomôcť zvládnuť chrípku, nádchu či prechladnutie, ale vyššie spomenuté sú jedny z najúčinnejších. Ak necháte telo oddychovať, dáte mu správne živiny a vitamíny, priebeh celej choroby sa urýchli a budete zase fit.


 Pokiaľ sa vám článok páči, nezabudnite sa oň podeliť s priateľmi. Stačí kliknúť na tlačidlo ZDIEĽAT nižšie.

chora