Ako zvládnuť alergie, čo je ich príčina a ktoré vitamíny môžu byť nápomocné

Aj keď to tak vonku tieto dni veľmi nevyzerá, obdobie jari už prišlo. Pre niekoho najobľúbenejšie obdobie roka, pre niekoho presný opak. Tých, ktorí jar veľmi nemusia, často spája jedna vec - alergia. Všetko kvitne a prebúdza sa a tiež sa prebúdzajú aj naše alergie. Preto vám v dnešnom článku prinášame tipy na vitamíny, ktoré vám pomôžu znížiť a mať viac pod kontrolou vaše alergické reakcie.

Predtým vám ešte v skratke povieme, prečo a ako alergia vzniká. Adelle Davis, uznávaná odborníčka na výživu hovorí toto: Zdravé bunky nedovolia vstupu alergénu. Nedostatok každej živiny však zaviňuje stratu odolnosti.”

1_9

Takže, čím sú vaše bunky zdravšie, tým menej sú náchylné na alergie a iné choroby. Na vznik a priebeh alergií môžu mať vplyv aj iné faktory, ako napríklad stres a psychosomatické choroby, ale výživa zohráva VEĽMI dôležitú úlohu.

Vitamíny, ktoré môžu pomôcť znížiť (a dokonca niekedy aj odstrániť) alergické reakcie:

  • Vitamín C
  • Kyselina pantoténová
  • Vitamín E
  • Vitamín A
  • Omega 3
  • Vápnik + Horčík

3_8

Alergia nemusí byť nutne choroba na celý život. Poznáme mnoho prípadov, keď po upravení stravy alergia zmizla. Takýto "zázrak" sa stal aj našej zákazníčke Anne, kedy jej alergia zmizla, keď začala užívať naše vitamíny. Jej príbeh si môžete prečítať TU.

Ak sa vyrieši skutočná príčina, problémy zmiznú. Prajeme vám veľa síl na ceste za lepším zdravím. 

Ak sa vám článok páči, nezabudnite sa oň podeliť s priateľmi. Stačí kliknúť na tlačidlo ZDIEĽAŤ nižšie.

2_11

Zdroj obrázkov: Canva