Najlepšie vitamíny na pleť, vlasy a nechty

Uponáhľaný život plný stresu, nezdravé jedlá, nedostatočný pitný režim, znečistené ovzdušie... To všetko sa negatívne podpíše na našej kráse. V dnešnej dobe už málokedy vidíme človeka, ktorý by mal žiarivú pleť bez akné, lesklé vlasy a pevné nechty. Náš životný štýl sa odráža na našej kráse a to, čo má na pleť, vlasy a nechty najväčší vplyv je strava. Pokiaľ nezásobujeme telo vitamínmi, tak začne rýchlejšie starnúť, začne sa tvoriť viac zápalov, na nechtoch sa objavia biele škvrny a vlasy sa polámu. Preto vám v dnešnom článku prinášame tipy na vitamíny, ktoré majú priaznivý vplyv na kožu, vlasy a nechty.

1_5

  • Vitamín A - zlepšuje stav kože, vlasov, nechtov. Pomáha pri liečení akné, povrchných kožných defektov, kožných zápalov, spáleninách a pri vredoch. Tiež pomáha proti stareckým škvrnám na koži.

  • Vitamín C - výrazne podporuje tvorbu kolagénu (kolagén je proteín, ktorý spevňuje pokožku, nechty a vlasy a spomaľuje tvorbu vrások. Tvorba kolagénu rapídne klesá po 25. roku života). Vitamín C je tiež silný antioxidant, čo znamená, že pomáha spomaliť starnutie pleti a taktiež bráni tvorbe zápalov.

1_1

  • Vitamín E - prispieva k mladistvému vzhľadu tým, že tlmí oxidačné pochody v bunkách. Zlepšuje vzhľad pokožky a má pozitívne účinky pri liečbe akné. Použitý zvonka pri hojení bráni vzniku veľkých deformujúcich jaziev a urýchľuje hojenie spálenín.

  • B-komplex - zabraňuje predčasnému šediveniu a vypadávaniu vlasov, udržuje kožu v dobrom stave a spomaľuje jej starnutie a tvorbu vrások. Celkovo chráni kožu, nechty a vlasy.

  • Omega 3 - Omega 3 mastné kyseliny potláčajú vznik zápalov a udržujú v dobrem stave kožu, vlasy aj nechty.

  • Zinok a Selén – minerály selén aj zinok udržujú pokožku, vlasy a nechty v dobrom stave. Zinok zabraňuje vzniku bielych škvŕn pod nechtami a čistí ich. Selén chráni bunky pred oxidačným stresom.

3_3

  • Vlasy, pleť, nechty – už ako názov napovedá, tento produkt pomáha pri problémoch s pleťou, vlasmi a nechtami. Udržuje pevnú a hebkú pokožku, bráni tvorbe akné, pomáha vyhladzovať vrásky. Tiež udržuje pevné nechty a zdravé lesklé vlasy.

  • Kolagén - spevňuje a zlepšuje stav pokožky, vlasov a nechtov. Pomáha predchádzať vráskam (spomaľuje ich tvorbu).

Zdravie a krása prichádza zvnútra. Pokiaľ si všimnete akékoľvek zmeny na vašich vlasoch, nechtoch alebo pleti, dôvodom je väčšinou vnútorný problém. Preto je dobré dodať telu potrebné vitamíny, aby mohlo tieto problémy vyriešiť.  

Ak sa vám článok páči, nezabudnite sa oň podeliť s priateľmi. Stačí kliknúť na tlačidlo ZDIEĽAŤ nižšie.

2_5

Zdroj obrázkov: Canva a Unsplash