Ako na bolesť hlavy prírodne - skúste to bez škodlivých liekov

Každý sme sa s ňou už raz stretli – nevítaný hosť, ktorý príde, keď to najmenej čakáme. Bolesť hlavy. Či už sú u vás migrény na dennom poriadku, alebo vás zastihnú iba občas, je to nepríjemné v každom prípade. Pokiaľ do seba nechcete dávať škodlivé lieky, ktoré majú množstvo vedľajších účinkov a dokonca dokážu časom vytvoriť závislosť, skúste tieto prírodné výživové doplnky. Pomôžu vám na bolesť hlavy a to prírodným a šetrným spôsobom.

1_7

Vápnik + Horčík

Táto kombinácia minerálov je už dlhé roky známa a používaná na riešenie bolesti hlavy. Odporúčame brať v pomere 2: 1, ktorý zaistí najlepší účinok. Okrem toho pomáhajú aj na nespavosť, stres, depresívne stavy, PMS a menštruačné problémy, ktoré bývajú častou príčinou bolesti hlavy. Odskúšaný a účinný Vápnik + Horčík nájdete tu.

B-komplex

Tento vitamín je okrem iného známy ako „nervový vitamín“. Nedostatočne vyživované nervy spôsobujú bolesť hlavy, nervozitu a prudké zmeny nálad. Extra účinné sú hlavne Vitamín B1, B3 a B5, ale najlepšie fungujú spoločne vo forme B-komplexu s ostatnými B-vitamínmi. Vyberajte si ho podľa zloženia – dôležité je, aby obsahoval všetky B-vitamíny vo vyvážených dávkach, ako napríklad tieto.

2_7

Draslík

Jeho potreba výrazne stúpa pri fyzickej i psychickej záťaži a bolesť hlavy určite medzi takú záťaž patrí. Draslík je účinný ako prevencia, ale aj v prípade, že už bolesť hlavy máte.

Omega 3 a Koenzým Q10

Tieto 2 látky sú vám určite známe. Okrem toho, že pomáhajú pri bolestiach hlavy a migrénach, majú aj mnoho iných zdravotných benefitov, preto sa ich určite oplatí pridať do jedálnička. Obsah je aj v prípade Omega 3 a Koenzýmu Q10 dôležitý, preto študujte tabuľky zloženia. My odporúčame tieto.

Pokiaľ trpíte pravidelnými bolesťami hlavy, odporúčame prijímať tieto doplnky stravy každý deň. Sú vhodné ako prevencia a pri dlhodobom užívaní dokážu zmierniť bolesti hlavy, prípadne ich aj odstrániť úplne (pretože riešia príčinu problému). Prinesie vám to aj iné zdravotné benefity ako je zdravé srdce a mozog, pravidelná detoxikácia tela, krajšia pleť, vlasy a nechty a spomalenie starnutia.

Poznámka: Tieto tipy nemajú slúžiť ako náhrada lekárskych postupov. Pokiaľ trpíte častými silnými bolesťami hlavy, určite by ste mali zvážiť návštevu lekára a nechať sa vyšetriť.

 
Ak sa vám článok páči, nezabudnite sa oň podeliť s priateľmi. Stačí kliknúť na tlačidlo ZDIEĽAŤ nižšie.

3_5

Zdroj obrázkov: Canva