Bolestivá menštruácia

Všetky to veľmi dobre poznáme. Pomaly sa blíži ten týždeň v mesiaci, ktorý pre mnoho žien znamená utrpenie. Nervozita, bolesti hlavy, nespavosť, depresia sú prejavmi toho, že prichádza menštruácia. Pokiaľ toto všetko sprevádzajú ešte aj bolestivé kŕče, váš život to dokáže dosť znepríjemniť a na pár dní vyradiť z normálneho fungovania. Existuje spôsob, ako proti týmto bolestiam bojovať aj inak ako ružovou pilulkou, ktorá len stlmí príznaky. V nasledujúcom texte sa pozrieme na to, ako sa dá bolestivá menštruácia a kŕče riešiť efektívne a dlhodobo.

menstruace

Pokiaľ telo reaguje neoptimálne, je to dôsledok toho, že mu niečo chýba a odpoveď na to „niečo“ býva často vo výžive.

Výživové doplnky, ktoré pomáhajú pri kŕčoch a bolestivej menštruácii:

Vápnik + Horčík

Pri kŕčoch treba brať vápnik každých pár hodín. K jeho riadnemu vstrebaniu je dobré brať aj horčík a vitamín C a vitamín D. Výživový doplnok Cal-Mag (vápnik + horčík) je ideálna voľba a máme s ním skvelé výsledky už mnoho rokov pri našich zákazníkoch. Pri užívaní Cal-Magu ženy hlásia veľké zmiernenie alebo úplne zbavenie kŕčov! Poznámka: pre dobrý účinok treba brať kvalitné doplnky s vysokým obsahom látky. Nie každý zákazník je spokojný s bežne dostupnými šumivými tabletami, pretože obsahujú nízku gramáž vitamínov a minerálov.

B-komplex (hlavne vitamín B5 a B6)

Tieto vitamíny pomáhajú tlmiť kŕče, zápaly nervov, odstraňujú únavu a potláčajú infekcie.

Vitamín E

Vitamín E bráni vzniku kŕčov, znižuje zrážanlivosť krvi a rozpúšťa krvné zrazeniny, odstraňuje únavu tým, že zľahčuje využitie kyslíka pri pohybe. Medzi prírodným vitamínom E a umelo vyrobeným je veľký rozdiel v účinku, preto pri kúpe vyberajte ten prírodný (prírodný je d-alfa tokoferol a umelo vyrobený dl-alfa tokoferol).

Pupalkový olej

Zvyšuje prechod vápnika do ciev, bráni vzniku akné a udržuje krásnu pleť.

Prijímaním týchto doplnkov aspoň 7 dní pred a počas menštruácie dokážete urobiť toto obdobie oveľa znesiteľnejšie či dokonca bezbolestivé. Vaše telo sa vám za to poďakuje nielen tým, že sa nebudete zvíjať v kŕčoch, ale aj ďalšími benefitmi ako sú krásna pleť, silné vlasy a nechty a veľa energie. 

Viac info o menštruácii TU

Ak sa vám článok páči, nezabudnite sa oň podeliť s priateľmi. Stačí kliknúť na tlačidlo ZDIEĽAŤ nižšie.

krce