Ako vyliečiť chrípku do 3-5 dní

O tom, ako vyliečiť chrípku do 3-5 dní si povieme v dnešnom článku. Chrípka je nákazlivé vírusové ochorenie, ktoré postihuje hlavne dýchacie orgány. Je to veľmi bežné ochorenie, ktoré mnoho z nás už zažilo a vďaka vhodnej liečbe ho dokážeme rýchlo zvládnuť. Nemôžeme vám zaručiť vyliečenie v stanovenej dobe (chrípku a jej liečbu by ste mali určite konzultovať s lekárom), ale môžeme vám dať veľmi efektívne a overené rady a tipy, ako celý priebeh chrípky skrátiť a dostať sa späť do formy rýchlejšie.

ovocie

1. Začnite jesť aspoň 1000 mg Vitamínu C denne pri prvých prejavoch chrípky

Akonáhle sa vám začne zdať, že na vás niečo „lezie“, zbystrite. Oblečte si teplejšie oblečenie, aby ste udržali telo v teple, dajte si aspoň 1000 mg Vitamínu C, ktorý nakopne imunitu a pite veľa tekutín (bylinné čaje, citrusové šťavy, vodu). Takto môžete efektívne zabrániť tomu, aby sa vírus nerozšíril do tela.

2. Ak beriete lieky, zvýšte príjem vitamínov

Lieky zvyšujú potrebu živín. Všetky lieky sú do určitej miery toxické (škodlivé). Tejto škodlivosti môže byť čiastočne alebo úplne zabránené pomocou vhodnej stravy. Doba liečenia sa tým podstatne skráti. Takto sa dá niekedy zvýšiť účinnosť liekov až 20-krát.

Pre predstavu, Acylpyrin zvyšuje vylučovanie vápnika, draslíka, vitamínu C a všetkých vitamínov B. Ďalej spôsobuje vyčerpanie nadobličiek, spôsobuje zrážanie krvi, narúša trávenie, zvyšuje potrebu kyslíka a iné. Tieto nepriaznivé účinky minimalizuje podávanie Vitamínu C, kyseliny pantoténovej a správna strava. (Davis A. (2013) Čo vám chýba, aby ste boli fit. (Pôvodné dielo vydané 1979))

3. Doprajte si viac spánku

Telo je oveľa viac náchylné na choroby v prípade, že je unavené alebo oslabené. Pokiaľ je to možné, choďte spať skôr a doprajte telu dlhší spánok. (Na spánok odporúčame L-Tryptofán - aminokyselina, ktorá upravuje spánkový cyklus)

4. Zlepšite si imunitu pomocou správnej stravy

Počas chrípkového obdobia je potrebné sa starať o svoju imunitu viac ako v inokedy. Toto docielite pomocou konzumácie veľa ovocia a zeleniny. Náš tip: Produkt Multivitaminerál obsahuje 34 účinných ingrediencií, ktoré zvyšujú obranyschopnosť.

Tipy, ktoré sme v článku spomenuli, sú overené odborníkmi z oblasti výživy. (A.Davis, MUDr. Kamil Dvořák). Pri ich dodržiavaní Vám môžu pomôcť lepšie prežiť chrípku a byť opäť fit. Dúfame, že vám pomôžu.

Viac o imunite TU

Viac o infekciách a zápaloch TU


 Ak sa vám článok páči, nezabudnite sa oň podeliť s priateľmi. Stačí kliknúť na tlačidlo ZDIEĽAT nižšie.

chripka