5 vecí, ktoré by ste mali začať robiť každé ráno, aby ste mali počas dňa viac energie

Crrrrrr! Budík opäť zvoní a ďalší deň je pred nami. Väčšina ľudí je ráno unavená, mrzutá a bez energie – keby môžeme, vypneme budík a spíme ďalej. To, ako vyzerá naše ráno, dokáže ovplyvniť celý deň. Pokiaľ ráno začneme s tými správnymi vecami, dokážeme si udržať dobrú náladu celý deň. Preto vám dnes prinášame 5 vecí, ktoré by ste mali začať robiť každé ráno, aby ste mali viac energie počas dňa.

1. Krátke cvičenie

Áno, zase cvičenie :) Keďže je telo po prebudení stuhnuté a svaly sú stiahnuté, krátke cvičenie bude na úžitok. Nemusí ísť o nič náročné – krátky 10 minútový strečing, joga, prípadne prechádzka alebo beh. Aj keď sa vám zo začiatku nebude chcieť, stačí vydržať pár dní a telo si na ranný pohyb rýchlo zvykne a vy si nebudete vedieť bez neho predstaviť vaše rána.

1_4

2. Studená sprcha

Pokiaľ sa zvyknete sprchovať ráno, skúste teplú vodu vymeniť za vlažnú. Ak to je pre vás náročné počas celého sprchovania stačí, keď na záver otočíte kohútik na 30-60 sekúnd a vydržíte pod studenou vodou. Rýchlo vás to preberie, rozprúdi krv a posilní imunitu.

2_4

3. Výživné raňajky

To, že ráno robí deň a že raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa už všetci vieme. No ono to tak skutočne je. Pokiaľ telu ráno nedáte "palivo", nemôžete od neho očakávať, že bude fungovať. Nezabudnite, že raňajky by mali mať dostatok bielkovín a sacharidov, aby ste udržali vysoký level energie.

5

4. Vitamíny

Ráno je dobrý čas na vaše doplnky stravy. Doplnia to, čo vám chýba v potrave, znížia vám únavu a vyčerpanie a dodajú energiu. Okrem toho dokážete pri pravidelnom užívaní posilniť imunitu, skrášliť pleť, vlasy aj nechty, posilniť kosti a mnoho iného. Odporúčame kvalitný prírodný doplnok Multi Vitaminerál, ktorý plne pokryje dennú potrebu vitamínov a minerálov.

3_2

5. Naplánujte si ciele na daný deň/týždeň

Keď budete mať jasný plán na daný deň, bude pre vás jednoduchšie udržať si to správne tempo a motiváciu. Vezmite si zápisník a spíšte si, čo všetko chcete urobiť a napíšte čas, kedy to chcete urobiť. Môžete si vedľa nechať priestor na začiarknutie splnených úloh. Keď uvidíte, koľko ste toho počas dňa stihli, budete mať super pocit a aj vaše sebavedomie porastie.

4

Či už ste ranné vtáča od prírody, alebo sa radšej pospíte dlhšie, veríme, že vám tieto tipy pomôžu začať váš deň s väčším elánom. Ak máte ešte nejaké tipy, ktoré vám pomáhajú naštartovať deň, môžete nám dať vedieť a radi ich do článku doplníme. :)

Ak sa vám článok páči, nezabudnite sa oň podeliť s priateľmi. Stačí kliknúť na tlačidlo ZDIEĽAŤ nižšie.

Zdroj obrázkov: Unsplash, Canva