Imunita v zime – aké vitamíny brať v zime

Na tom, že zimné obdobie dáva imunite zabrať sa určite zhodneme. Zima je obdobie, kedy je výskyt chorôb oveľa častejší ako v inom ročnom období. Chladné počasie, nedostatok čerstvého ovocia a zeleniny a málo slnečného žiarenia majú nepriaznivý vplyv na imunitu a zdravie. Keď teplota na teplomeroch klesá, zvyšuje sa riziko prechladnutia, chrípky, nádchy a rôznych iných vírusových či bakteriálnych ochorení. Okrem toho sa okolo nás stále tvoria nové varianty vírusov, preto je dôležitá aj prevencia a podpora zdravia vo forme prírodných doplnkov stravy.

Medzi najdôležitejšie faktory, ktoré ovplyvňujú zdravie a imunitu patrí jednoznačne STRAVA. Poďme sa preto spolu pozrieť na to, aké vitamíny užívať v zime, na zachovanie a podporu dobrého zdravia a imunity.

1_13

Vitamíny A&D

Vitamín A podporuje odolnosť proti infekciám postihujúcim dýchacie ústrojenstvo a bezprostredne sa podieľa na zvyšovaní aktivity imunitného systému. Tiež pomáha skracovať a uľahčiť priebeh mnohých ochorení a udržuje správnu funkciu a odolnosť slizníc. Dopĺňanie vitamínu D počas zimných aj jesenných mesiacov je kľúčové, pretože jeho prirodzený príjem zo slnka je obmedzený a minimálny. Vitamín D podporuje obranyschopnosť tela a je prevenciou proti virózam, taktiež prispieva k ochrane buniek pred oxidatívnym stresom.

Vitamín C

Vitamín C je svojimi pozitívnymi účinkami na imunitu preslávený. Vďaka svojim silným antioxidačným vlastnostiam dokáže účinne zvyšovať aktivitu imunitného systému a pôsobiť proti infekciám, ktoré sa dostanú do krvného obehu. Tiež pomáha pri liečení prechladnutia a zmierňuje príznaky stresu a vyčerpania, ktoré sú v zimnom období pomerne časté. Ako prevenciu stačí užívať 500-1000mg denne, ale pokiaľ ste chorí, môžete dávky zvýšiť. V našej ponuke nájdete viac druhov prírodných céčok - s bioflavonoidmi, cmúľacie, prášok či s postupným uvoľňovaním.

B-komplex

Okrem problémov s obranyschopnosťou prichádza v zime aj dlhodobá únava, ktorá oslabuje telo, ktoré je potom náchylnejšie na ochorenie. A tu prichádza na scénu B-komplex, ktorý pomáha k dobrému a zdravému spánku, udržuje nervový systém v dobrom stave, chráni pred parazitmi a zvyšuje aktivitu imunitného systému. Tiež potláča infekciu podporou tvorby protilátok a zlepšuje pamäť, koncentráciu a duševnú rovnováhu. Pre viditeľný účinok odporúčame užívať náš vyvážený B-komplex, ktorý obsahuje všetkých 11 b-vitamínov vo vysokých dávkach.

Príčiny zimnej únavy:

• nevhodná strava
• málo pohybu
• nedostatok slnečného žiarenia
• krátke dni
• zhoršený spánok/nespavosť
• zhoršený psychický stav

2_14

Vitamíny pre deti na posilnenie imunity

Podpora a ochrana imunity počas zimy je tiež dôležitá u detí. Dieťa zo škôlky či školy často prinesie nejaké bacily a môže nakaziť aj zvyšok rodiny. Zvýšte obranyschopnosť vašich detí pomocou našich prírodných cmúľacích vitamínov pre deti na imunitu. Čerešňový multivitamín pre deti obsahuje 12 základných vitamínov (vitamíny A, B-komplex, C, D, E) a 5 minerálov a stopových prvkov (zinok, vápnik, železo, jód, meď), ktoré podporujú imunitu dieťaťa a pomáhajú zaistiť ochranu pred vírusmi a baktériami.

Pre ešte väčšiu podporu imunity odporúčame navyše užívať aj samotný Vitamín C, ktorý dokáže účinne zvyšovať aktivitu imunitného systému dieťaťa a pôsobiť proti infekciám, ktoré sa dostanú do krvného obehu. Tiež pomáha pri liečení prechladnutia. V našej ponuke nájdete cmúľací malinový vitamín C, ktorý je obohatený o výťažok z čerešne Aceroly, rutín, hesperidín a citrusové bioflavonoidy.

Zinok

Zinok pôsobí proti prechladnutiu tým, že zvyšuje aktivitu imunitného systému. Tiež pomáha skrátiť ochorenie v prípade, že k nemu už došlo. Okrem toho podporuje psychickú výkonnosť a udržuje pokožku, vlasy a nechty (ktoré dostávajú počas zimy dosť zabrať) v dobrom stave.

Cesnak

Zvyšuje antioxidačnú kapacitu tela, prispieva k dobrému zdraviu a vysokej obranyschopnosti tela. Ak nemáte radi chuť cesnaku, alebo nechcete, aby z vás bola cítiť cesnaková vôňa, na našom eshope máme kapsule, ktoré obsahujú výťažok z cesnaku a majú rovnaké účinky ako čerstvý cesnak, ale po ich konzumácii z vás nebude nič cítiť :)

Koenzým Q10

Silný antioxidant, ktorého produkcia v organizme vekom klesá. Koenzým Q10 podporuje imunitu, zvyšuje odolnosť organizmu a pomáha pri problémoch s tlakom.

3_12

Riasy Chlorella a Spirulina

Tieto prírodné riasy sú vynikajúcim prírodným zdrojom vitamínov a minerálov, čím napomáhajú správnemu fungovaniu imunitného systému. Tiež pomáhajú zvyšovať energiu a vitalitu a dokáže zbaviť telo odpadových látok (detoxikácia).

Multi Vitamineral - tip na imunitu overený zákazníkmi

V jednej kapsule obsahuje až 15 vitamínov, 10 minerálov a stopových prvkov, Omega 3, Koenzým Q10 a bioflavonoidy – všetko, čo prispieva k správnej funkcii imunity. Podporuje energiu, udržanie vitality a výkonnosti organizmu a je odporúčaný pre ženy aj mužov počas celého roka. Svojím zložením je Multi Vitamineral navrhnutý pre ľudí s vysokým fyzickým alebo psychickým nasadením. Vďaka praktickému baleniu po 6 kapsulách v blistri (pláte) si ich môže vzať každý člen rodiny so sebou do práce či školy a chrániť si zdravie. Jeho veľkým plusom oproti iným multivitamínovým doplnkom je jeho forma (gelová kapsula, ktorá sa ľahko polyká a rýchlo vstrebáva) a bohaté složenie - nemusíte užívať viac výživových doplnkov, pretože všetky potrebné látky máte v jednej jedinej kapsule.

Veríme, že ste sa v článku dozvedeli a urobili si prehľad o tom, ktoré vitamíny sú vhodné na podporu imunity počas zimy. Ak by ste mali akékoľvek otázky, neváhajte sa na nás obrátiť, radi vám zadarmo s čímkoľvek poradíme. 

Ak sa vám článok páči, nezabudnite sa oň podeliť s priateľmi. Stačí kliknúť na tlačidlo ZDIEĽAŤ nižšie.