5 tipov, ako si udržať energiu a motiváciu celý rok

Je tu opäť nový rok a s ním prichádza aj nával novoročných predsavzatí. Nový rok = nový začiatok a preto sa väčšina z nás rozhodne využiť toto „čisté plátno“ a stanovujú si rôzne ciele a plány na najbližšie mesiace. Prvé týždne vyzerajú nádejne, naozaj sa nám darí pravidelne cvičiť, obmedzovať alkohol alebo sa každý deň vzdelávať... No čas plynie a my sa od našich cieľov vzďaľujeme a zrazu sme tam, kde sme boli. Zlozvyky a schudnuté kilá sú späť a na rozčítanej knihe je vrstva prachu. Zdá sa vám tento scenár známy? Nebojte sa, tento rok vám to pôjde lepšie. Prinášame vám 5 tipov, ako si udržať energiu a motiváciu celý rok.

3_1

1. Pripravte si plán

Dáte si predsavzatie, že chcete schudnúť 10 kíl. To je síce super, ale bez plánu to nepôjde. Spíšte si konkrétne kroky, ako sa k tomuto cieľu dopracujete (zaplatíte si permanentku do fitka, upravíte stravu, každý deň prejdete 5 km, ...) a stanovte si termín, do kedy ho chcete splniť. Bez plánu zostane vaše predsavzatie iba prianím a vy budete smutný zo zlyhania.

2. Povedzte niekomu o svojom cieli

Povedzte kamarátke, aké ciele ste si stanovili. Vďaka tomu budete mať nad sebou kontrolu a budete cítiť väčšiu zodpovednosť za to, aby ste svoje ciele splnili. Navyše vás môže motivovať a "kopnúť do zadku" v prípade, že budete zaháľať. A možno nakoniec motivujete aj vy ju a ona sa k vám pridá. :)

2_2

3. Dokončujte rozrobené veci

Určite sa vám už stalo, že vám ležala na stole niekoľko týždňov úloha, ktorú ste stále odkladali, nechcelo sa vám do toho pustiť a bralo vám pozornosť. Keď ste sa konečne rozhodli to vyriešiť a dokončiť, to bola úľava, čo? Čím viac máte takýto veci rozrobených, tým viac pozornosti vám to berie a tým menej energie máte. Myslite na to pri svojich cieľoch a dokončujte ich predtým, než sa pustíte do niečoho ďalšieho.

4. Energia pre telo = vitamíny

Výživná strava je to, čo zaistí, že vaše telo bude mať každý deň dosť energie na dosahovanie cieľov. Okrem ovocia a zeleniny odporúčame kvalitný Multi Vitamineral, ktorý pomáha znižovať únavu a vyčerpanie a dodáva energiu na celý deň.

5. Majte cieľ na očiach

Napíšte si váš cieľ niekde, kde ho budete každý deň vidieť. Budete ho mať na zreteli a pripomenie vám, že na ňom máte pravidelne pracovať.

A samozrejme, hlavne si celý ten proces užite. Dosahovanie a dosiahnutie toho, čo ste si zaumienili, prináša skutočné šťastie a zvyšuje vašu sebadôveru. Nech už ste si stanovili akýkoľvek cieľ, držíme vám palce pri jeho dosahovaní. 

Ak sa vám článok páči, nezabudnite sa oň podeliť s priateľmi. Stačí kliknúť na tlačidlo ZDIEĽAŤ nižšie.

1_2

Zdroj obrázkov: Canva.com