5 tipov, ako si chrániť a udržať zdravie v lete

Leto je v plnom prúde a všetci sa snažia užiť si tento čas naplno. Existujú však nástrahy, ktoré vám ho môžu znepríjemniť. Prinášame vám preto 5 tipov ako si chrániť a udržať zdravie v lete.

leto

Pite veľa vody

V lete hrozí dehydratácia organizmu oveľa viac ako v inom období. Veľa sa potíme a to spôsobuje vyplavovanie vody z tela. Dodatočný prísun vody zabráni prehriatiu tela a teda žiadny nepríjemný úpal nehrozí. Nezabúdajte preto na pitný režim. Poznámka: Káva a alkohol organizmus skôr dehydratujú, preto by sme ich nemali započítavať do denného príjmu tekutín.

Doprajte si vitamíny v ovocí a zelenine

Leto je obdobie, kedy je aj v našich končinách množstvo čerstvého a kvalitného ovocia a zeleniny. Jahody, čučoriedky, marhule, broskyne, paradajky, hrášok atď. sú plné vitamínov a iných antioxidantov a navyše vás ešte aj osviežia. Dajte prednosť ovociu a zelenine, ktorá bola vypestovaná na našom území.

Chráňte sa pred ostrým slnkom

Pokiaľ je to možné, skúste sa slnečným lúčom vyhýbať v čase medzi 11. a 15. hodinou. Pokiaľ sa slnku nemôžete z akéhokoľvek dôvodu vyhnúť, majte aspoň prikrývku hlavy, natrite sa opaľovacím krémom, zvýšte príjem vody a dopĺňajte minerály, ktoré sa z tela rýchlo vyplavujú potom (hlavne draslík a sodík).

Aloe vera a Vitamín E na popáleniny

Ak ste to na slnku prehnali a máte spálenú pokožku, dobrým riešením je natrieť sa gélom z Aloe vera, ktorý príjemne schladí a následne Vitamínom E, ktorý urýchli hojenie. Pokiaľ chcete byť fit čo najrýchlejšie, skúste navýšiť aj dávky Vitamínu C, ktorý tiež pomáha hojeniu rán.

Pri bolesti hlavy nemusíte hneď siahať po liekoch

Ak vás začína bolieť hlava, dôvodom je často dehydratácia, úpal alebo málo minerálov v tele. Toto sa dá ľahko zvládnuť doplnením vody a užívaním produktu Mineral Plazma - obsahuje minerály, ktoré sa z tela vyplavujú pri potení.

Budeme veľmi radi, pokiaľ vám naše tipy pomôžu užiť si leto bez starostí. Veríme, že si oddýchnete a načerpáte mnoho síl a inšpirácie na ďalšie mesiace.

Ak sa vám článok páči, nezabudnite sa oň podeliť s priateľmi. Stačí kliknúť na tlačidlo ZDIEĽAŤ nižšie.

melon