Betakarotén - stop spáleniu od slnka

Letné mesiace plné slnečných lúčov sa neodmysliteľne blížia. Preto je veľmi dôležité pripraviť svoju pokožku na prichádzajúce sa opaľovanie a samozrejme, v dostatočnom predstihu.  V rámci prípravy, ktoré umožní bezpečné opaľovanie, by ste mali do svojej rutiny zaradiť práve produkt betakarotén.

Blog - veľkosť obrázkov

A prečo?

Betakarotén je antioxidant, ktorý priaznivo vplýva na opálenú pokožku. Jeho veľkým benefitom je, že  vďaka nemu bude Vaše opálenie trvácnejšie a omnoho krajšie. Pokiaľ budete mať dostatočné zásoby betakaroténu, tak sa vôbec nemusíte obávať, že Vaša pokožka bude po pobyte na slnku nepríjemne začervenaná.

Betakarotén + Vitamín D

Naša novinka Betakarotén + Vitamín D môže byť užitočným pomocníkom v rámci kvalitnej prípravy pred letnou dovolenkou. Inými slovami, vyšší príjem betakaroténu ochraňuje vašu pokožku a dodá vám krásne prirodzené opálenie.

Taktiež môže pomáhať s dedičnými poruchami, ktoré sa vyznačujú citlivosťou na svetlo. Používa sa tiež na prevenciu niektorých srdcových chorôb, rôznych druhov rakoviny, šedého zákalu či starnutia pokožky.

  • Vitamín A (betakarotén) podporuje odolnosť proti infekciám postihujúcich dýchacie ústrojenstvo, pomáha proti stareckým škvrnám a zlepšuje celkový stav pokožky, vlasov či nechtov.
  • Vitamín D sa podieľa na fungovaní imunitného systému, prispieva k ochrane buniek pred oxidatívnym stresom a pokiaľ je užívaný spolu s vitamínom A a vitamínom C, tak pôsobí ako prevencia proti virózam z prechladnutia.

V tele sa betakarotén premieňa na vitamín A tzv. retinol. Vitamín A potrebujeme pre správne fungovanie zraku a pre celkové zdravie očí. Betakarotén taktiež posilňuje imunitný systém a priaznivo pôsobí pre udržiavanie zdravej pokožky.

Ako dlho užívať ?

Pre najlepšie dosiahnuté výsledky je vhodné betakarotén užívať niekoľko týždňov pred letom alebo dovolenkou pri mori. Doplnok výživy odporúčame užívať minimálne 2 mesiace vopred.

Nedostatok vitamínu A môže spôsobiť príznaky:

  • nočná slepota;
  • únava;
  • kožné problémy;
  • oslabený imunitný systém.

Hlavnou príčinou slepoty v niektorých častiach sveta môže byť práve nedostatok vitamínu A. Preto by ste mali dbať na jeho dostatočný prísun do tela.Obrázok WhatsApp 2024-02-18 o 14.48.59_4cb1a706

Autor článku: Bc. Aneta Hoferová

Zdroje:

https://dennikn.sk/blog/2885803/tuzite-po-krasnom-opaleni-pomoze-aj-betakaroten/ https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-999/beta-carotene

https://www.mountsinai.org/health-library/supplement/beta-carotene

https://www.urmc.rochester.edu/encyclopedia/content.aspx?contenttypeid=19&contentid=betacarotene

https://vitapura.com/why-beta-carotene-help-against-sun-rash/?lang=en

https://www.delish.com/food/a45344507/carrot-tan-science/

 Fotografie:

https://www.pexels.com/sk-sk/photo/plavky-ovocie-cestovat-pobrezie-8157584/