Sú doplnky stravy vhodný vianočný darček?

Odpoveď je ÁNO. Doplnky stravy sú naozaj skvelým darčekom a nielen pod vianočný stromček, ale aj ako forma narodeninového či meninového potešenia. Produkty ako Vitamín D, Probiotiká, Omega 3Kurkumín môžu byť skvelým darčekom práve vo vianočnom období, kedy prevláda zimné a sychravé počasie, ktoré dáva našej imunite naozaj zabrať! Chceme predsa svojim najbližším darovať zdravie a z doplnkov výživy môže mať úžitok každý.

V zimnom období sa menej vystavujeme slnečnému žiareniu, a preto je vhodné začať užívať Vitamín D. Tento vitamín zabezpečí, že vaše telo a kosti budú aj počas zimných mesiacov zdravé a silné. Neváhajte a obdarte svojich blízkych týmto zázrakom!

Náš Vitamín D sa, okrem iného, podieľa na fungovaní imunitného systému, prispieva k ochrane buniek pred vznikom stresu a upokojuje nervy. Taktiež dopomáha ku kvalitnému spánku a znižuje citlivosť na bolesť.

vitamin d vegan kopa

Ďalším produktom sú Probiotiká, ktoré sú nevyhnutné pre správne fungovanie trávenia. A práve v dnešnej dobe, kedy väčšina ľudí konzumuje množstvo polotovarov a zápasia s trávením, ich náš produkt Probio10 môže zachrániť. 

Produkt Omega 3 môže potešiť najmä našich starých rodičov, pretože dopomáha k zdravému a silnému srdcu.

Zložka kurkumín sa nachádza v našom produkte Imunita a jeho významnou vlastnosťou je protizápalový účinok.

Kurkumín taktiež vystupuje ako silný antioxidant a pomáha neutralizovať toxíny v tele, ktoré vznikajú na základe neustáleho sa vystavovania chemikáliám a pesticídom. S takýmito škodlivými zložkami sa stretávame denno-denne na rôznych miestach. Dokonca, aj v našej domácnosti!

Vedeli ste, že množstvo chemikálií sa uvoľňuje práve z nábytku, strojov, kobercov a čistiacich prostriedkov? Tieto prchavé organické zlúčeniny sa môžu vyšplhať až na toxickú úroveň nebezpečnú pre telo. K takýmto toxínom sa môžu pridať ďalšie škodliviny, akými sú: baktérie, plesne a prach. Práve antioxidanty vám pomôžu tieto škodliviny odstraňovať a eliminovať.

Prečo darovať doplnky stravy ako darček pod stromček?

1. Svojim blízkym darujete viac ako len materiálne veci

Rozdávanie darčekov môže byť občas náročné, pretože ľudia nechcú kupovať len ďalšiu vec do počtu, ktorá za dva dni uviazne na poličke. Ak chcete, aby bol váš darček 100% využiteľný a mal množstvo benefitov z hľadiska zdravia, tak práve doplnky stravy sú vhodná voľba. 

2. Na svojich blízkych budete mať veľký vplyv

Prostredníctvom darovania doplnkov stravy budete mať na svojich blízkych pozitívny vplyv, pretože im posilníte zdravie a budete ich motivovať k ich pravidelnému užívaniu.

Ako vybrať správny doplnok stravy podľa veku?

Pre ľudí nad 50 rokov zvoľte doplnky stravy, ktoré obsahujú najmä zložky ako sú: Vápnik, Vitamín D, Vitamín B6, Vitamín B12 a kyselinu listovú.

Naša kyselina listová je vhodným produktom pre tehotné ženy, pretože zabraňuje vzniku deformít plodu a taktiež zvyšuje tvorbu mlieka. Ďalším benefitom je, že znižuje bolesť, spomaľuje šedivenie vlasov a pomáha potláčať chudokrvnosť.

Pre dospelých od 19 – 50 rokov nakupujte tak, že myslíte na ich životný režim. Zaobstarať im môžete napríklad produkt MultiVitamineral,  Imunita alebo Vitamín C, aby boli odolní voči chorobám. Taktiež nakupujte pre tých, ktorí potrebujú dodatočnú dávku energie, ktorú stratili počas pracovnej doby alebo vysokoškolského rozvrhu.

Ako vybrať správny doplnok stravy podľa záujmov blízkych?

Zamerajte sa na aktivity, ktoré vašich blízkych robia šťastných alebo problémy, ktoré potrebujú vyriešiť. Urobte si na každú osobu zoznam, kde uvediete jej konkrétne potreby, záujmy alebo problémy.

V prípade, ak máte v rodine niekoho, kto študuje na vysokej škole a má množstvo povinností, zaobstarajte mu doplnok určený na koncentráciu a sústredenie. Poradili by sme Vám produkt Multi Vitamineral PREMIUM, ktorý dodáva energiu, znižuje únavu, je vhodný na údržbu nervovej sústavy a zlepšuje funkcie mozgu.

Pokiaľ máte v okolí športovca, siahnite po doplnkoch, ktoré zlepšujú stav kostí , svalov a zvyšujú energiu. Príkladom môže byť produkt Kolagén + kĺbová výživa z našej ponuky. Tento produkt má príjemnú osviežujúcu príchuť pomaranča. Kolagén obsahuje 14 významných zložiek, ktorých kombinácia vytvára účinný produkt pre pohybové ústrojenstvo.

V prípade, ak nájdete tie vhodné doplnky výživy, skúste svojim blízkym vytvoriť wellness balíček. Wellness balíček môže byť naplnený vopred určenými doplnkami stravy, teplými ponožkami a chutným čajom. Balíček si môžete objednať priamo na našom e-shope a je z čoho vybrať. Nájdete tam napríklad balíček pre mužov, balíček pre seniorov, balíček pre ženy a veľa iných.

vitaminové balicky darcek

Nezabúdajte! Investovaním do zdravia svojich blízkych, prostredníctvom vitamínov a minerálov, im ukážete, akí sú pre vás dôležití.

Autor: Bc. Aneta Hoferová

Zdroje:

Kniha Veda života, Dr. Stuart Farrimond

https://www.naturewise.com/blogs/blog/the-gift-of-supplements-do-s-and-don-ts

https://lifeseasons.com/blog/gift-ideas-for-health-and-wellness-supplement-gifts/

https://blog.naturalwellbeing.com/the-ultimate-guide-to-gifting-supplements-this-holiday-season

Fotky: pexels, canva